Sunday, February 9, 2014

Poached chicken risotto with white truffle oil and tarragon - Ριζότο με ποσέ κοτόπουλο, λάδι λευκής τρούφας και εστραγκόν

Τα ριζότο είναι επίσης η σίγουρη συνταγή για τον Φίλιππο … δλδ σε μορφή ριζόττο τρώει τα πάντα , εξάλλου θυμηθείτε τα ριζότο μου στις προηγούμενες σελίδες του blog και θα καταλάβετε τι εννοώ. Το συγκεκριμένο είναι ελαφρύ αφού δεν περιέχει κρέμα ή μασκαρπόνε και πολύ πολύ υγιεινό αφού το κοτόπουλο είναι ποσέ. Βλέπετε όλες οι συνταγές προσαρμόζονται πλέον σε παιδικά δεδομένα χωρίς όμως να χάνουν την νοστιμιά και την αίγλη τους.
Συνταγή από την Katie Quinne Davis (what kate ate)

Θα χρειαστείτε

2 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. κόκκους πιπέρι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
5 φλ ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλ ρύζι αρμπόριο
7 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
1 φλ. Τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
Λάδι λευκής τρούφας
Φύλλα εστραγκόν για γαρνίρισμα

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια σιγανευουμε την φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε μπουκιές.



1 comments:

- spoonstories- said...

Πολύ νόστιμη πρόταση!Περιποιημένο πιάτο και υπέροχα μυρωδικά!

Post a Comment