5 Απρ 2014

Σούπα με γλυκό τραχανά , ντοματίνια και ανθότυρο

 
Σήμερα είναι μια από αυτές τις μέρες που απλά σκέφτεσαι γιατί ξύπνησες. Όλα φαντάζουν δύσκολα , επικρατεί μια γκρίνια στο σπίτι. Ο Φίλιππος προκαλεί όλη την ώρα και μεταδίδει την αρνητικότητα του και στον Γιώργο και Έκτωρα. Και όλο αυτό πάει σαν ντόμινο μεταφέρεται σε κάθε πράξη μας σαν δράση αντίδραση και εγώ προσπαθώ συνέχεια να σκέφτομαι μπόρα είναι θα περάσει…
Τέτοιες μέρες που τις βρίσκω άκρως εξουθενωτικές θέλω ένα φαγητό να με «φροντίζει»… δεν ξέρω πώς να σας το εξηγήσω αλλά για μένα τέτοιο φαγητό αποτελούν οι σούπες. Ιδιαίτερα αυτή εδώ που δημιουργήθηκε μέσα σε όλο αυτό το χάος σαν από ανάγκη κάτι να είναι ζεστό και όμορφο σήμερα.
 




Θα χρειαστείτε
1 κούπα τραχανά γλυκό
Ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
7-8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
Ζωμό λαχανικών
Ανθότυρο
Θυμάρι
Ψωμί 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και στην συνέχεια τον τραχανά. Τον αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμος. Προσθέτω τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνω.
Για τα κρουτον:
Σε τηγάνι ρίχνω μια κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο με τα κλωναράκια θυμάρι και αφήνω να κάψει. Ρίχνω το ψωμί και αλατοπιπερώνω και αφήνω για μερικά λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρω την σούπα με θρυμματισμένο ανθότυρο και κρουτόν σε κάθε πιάτο.


Υ.Σ. ακόμα χρωστάω την συνταγή για την τούρτα. Θα την ανεβάσω σύντομα σας υπόσχομαι.

5 σχόλια:

  1. Τις ξέρω πολύ καλά αυτές τις μέρες Ιωάννα μου.
    Και καταλαβαίνω και το συναίσθημα, την ανάγκη για ένα φαγάκι παρήγορο και χουχουλιάρικο!
    Μέσα στο χάος πάντως κατάφερες να φτιάξεις ένα φαγάκι υπέροχο!
    Φιλιά1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιο όμορφη φωτογραφία που έχω δει σε τραχανά!! Την έκανες υπέροχη και δεν της λείπει τίποτα!! Όμορφο βράδυ να έχεις :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τραχανας ειναι το δικο μου φαγητο της παρηγοριάς!! μου αρεσε πολυ η εκδοχή σου και θα την υιοθετήσω στην επομενη δυσκολη μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραια εκδοχη! Καταπληκτικη φωτογραφια.Αυτη η συνεχης αντιδραση που εχει και ο Μανθουλης μου σε ολα οντως σε εξαντλει.Φανταζομαι επι τρια!Ομως την επομενη στιγμη σου κανουν καμια γλυκα και τα ξεχνας ολα!Θα τη κανω καπια στιγμη την συνταγη σου.

    φιλια,
    Χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η δελεαστικότατη φωτογραφία με κάνει να ξεχνάω ότι δεν τρώω τον τραχανά και να θέλω σαν τρελή το πιάτο μπροστά μου!!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή